سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسا کس که بامدادى را دید و به شامگاهش نرسید ، و بسا کس که در آغاز شب بر او رشک بردند و در پایان آن نوحه کنانش گریستند و دریغ خوردند . [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :351
بازدید دیروز :201
کل بازدید :3062576
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/2/5
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

برده داری*گذشته از توصیه هاى فراوان رهبران دینى به آزاد کردن بردگان و عمل شخص آنها (امام علی با دسترنج خودش هزار برده را خریداری و آزاد کرد)، اسلام راه‏ هایى را اندیشیده است:

یک) کتک و صدمه: اگر کسى برده خود را کتک زند و آسیب برساند، بعنوان کفاره‌ی این گناه، باید او را آزاد کند. (این قانون اسلام را با آنچه در کشورهای غربی می گذشت مقایسه کنیم.)

دو) زکات: یکى از مصارف زکات آزادسازى بردگان است؛ چنانکه قرآن به آن تصریح کرده است: «انّما الصدقات للفقراء والمساکین و العاملین علیها و المؤلفة قلوبهم و فی الرقاب و...»

سه) استیلاد: اگر کنیزی از صاحب خود فرزندى بیاورد پس از وفات صاحبش، آن زن آزاد مى‏گردد.

چهار) سرایت: هرگاه چند نفر با شراکت صاحب برده ای شوند، اگر یکی از آنها سهم خود را آزاد کرد ـ به شرط توانگری ـ باید سهم شریکان خویش را نیز بخرد و او را به طور کامل آزاد سازد.

پنج) کفاره: کفاره ی بعضی گناهان، آزاد کردن برده است.

شش) تملّک ارحام: اگر کسى مالک یکی از خویشاوندان خود شود (با بیانى که در کتب فقهى آمده) آن بنده آزاد خواهد شد.

هفت) مکاتبه: هر اسیرى مى‏تواند با مالک خویش قرار دادى منعقد سازد مبنى بر آن که در برابر آنچه به تدریج مى‏پردازد خویشتن را آزاد گرداند. در این صورت اسیر اجازه دارد به کارى اشتغال ورزد تا از درآمدش سهام خود را پرداخت کند و به مسلمانان سفارش شده که با هدایاى مالى او را در این کار یارى دهند.

هشت) جذام وکورى: ابتلا به بیماریهایى چون جذام و کورى از اسباب آزادى محسوب مى‏شود.

نه) تدبیر: تدبیر آن است که مالک برده وصیت کند که پس از مرگ وى بنده‏اش آزاد گردد در صورت چنین وصیتى آزاد شدن برده حتمى و قهرى است.

ده) خدمت: چنانچه برده مؤمنى هفت سال مولاى خود را خدمت کند آزاد مى‏گردد. (البته شهید ثانى در شرح لمعه، حدیث در این مورد را بر استحباب حمل کرده است.)


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل