سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند متعال، کسی را که در زندگی اش بخیل است و به هنگام مرگش بخشنده می شود، دشمن می دارد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
آمار

بازدید امروز :84
بازدید دیروز :392
کل بازدید :3062701
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/2/6
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

*شناسنامه کتاب: دفتر ایام، عبد الحسین زرینکوب، تهران، انتشارات علمی، چاپ سوم، 1374، مقاله «اسلام در ایران»

دفتر ایام، ص 169:
«در قبول اسلام برای اکثر عامه اهل ایران که شاهد قوت نفس و شوق و ایمان مهاجمین و ناظر فساد و ضعف تشکیلات مذهبی ساسانی بودند تدریجا تردیدی باقی نماند.»
«مقدار این جزیه، غالبا از آنچه خود مسلمین به عنوان صدقه (= زکات) می دادند چندان بیشتر نبود.»
یادآوری:
زرتشتیان یک عامل مهم اسلام آوردن ایرانیان را پرداخت جزیه ادعا می کنند. اما این سخن زرینکوب نشان می دهد که اگر ایرانیها با مسلمان شدن از پرداخت جزیه معاف می شدند، باید زکات می پرداختند و تفاوت چندانی میان مقدار آنها نبود. همچنین زرینکوب در جای دیگر اظهار می دارد که مقدار جزیه کمتر از مالیاتی بود که باید به حکومت ساسانی می پرداختند. وی در کارنامه اسلام چنین می نگارد:
«مجوس (زرتشتیان) جزیه ای که به اسلامیان می پرداختند به مراتب سبک تر و راحت تر از مالیات سرانه ای بود که پیش از آن به حکومت خویش ـ ساسانیان ـ می دادند.»

دفتر ایام، ص 187:
«کسانی که در حیره توانائی پرداخت جزیه را داشتند تعدادشان به موجوب روایات در حدود شش هزار تن بود و کل مبلغ جزیه بر همین اساس معادل شصت هزار درهم مقرر شد.»
یادآوری:
زرتشتیها در بحثها همواره می گویند: یک ابزار فشار بر ایرانیها پرداخت جزیه بود و در نتیجه زرتشتیها مجبور به پذیرش اسلام شدند.
طبق آنچه از زرینکوب نقل کردیم سالانه هر نفر ده درهم باید به عنوان جزیه می پرداخت. آیا این مبلغ در حدی است که کسی بخواهد بخاطر آن از دینش دست بردارد؟ اگر چنین است، پایه های این دین باید خیلی سست باشد که نتواند پیروانش در برابر ده درهم در سال، نگه دارد. هرچند اگر مسلمان می شدند باید زکات و خمس می پرداختند.

دفتر ایام، ص 173:
«اساس اعتقادات شیعه به هیچ وجه مأخوذ از عقاید ایرانی نیست.»

دفتر ایام، ص 178:
«چون پادشاه (یزدگرد سوم) به عنوان صاحب فره ایزدی (نوعی نور و جلال خدایی) خویشتن را تأیید یافته از جانب خداوند می شناخت طبعا از سایر مردم خویشتن را بالاتر و در واقع ناظر و مشرف بر آنها می پنداشت چنانکه تشریفات و رسوم ظاهری دربار و موکب باشکوه او نیز وی را نوعی موجود ایزدی و در رأس تمام طبقات و آحاد قرار می داد و نزدیک به مرحله پرستیده شدن می برد. در صورتی که در همان وقت حاکم و متولی امور مسلمین که امیر المؤمنین و امام نیز خوانده می شد یک تن از سایر مسلمین که لااقل در تئوری با یکدیگر از تمام جهات برادر و مساوی محسوب می شدند ، بود...
این خلیفه لباسش ساده و غذایش ساده بود در میان مردم می نشست و خود را از آنها برتر نمی دید دربار و تشریفاتی هم نداشت و وقتی هرمزان پادشاه و فرمانروای خوزستان را ـ به مدینه به عنوان اسیر ـ نزد او بردند از مشاهده سادگی خلیفه که بدون حاجب و محافظ در آن هنگام درون مسجد خفته بود غرق در اعجاب شد.»

دفتر ایام، ص 206:
«اکثریت اهل ایران از همان آغاز فتوح، دیانت اسلامی را به خاطر ارزش توحیدی و برتری اخلاقی آن با خرسندی و بی اکراه پذیرفتند.»


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل