سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر گاه مؤمن را ساکت دیدید، بدو نزدیک شوید که القای حکمت می کند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
آمار

بازدید امروز :79
بازدید دیروز :275
کل بازدید :3057713
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/1/10
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

گاتها*هرکس نسخه ای خطی را چاپ می کند، باید در مقدمه بیان کند که این نسخه را از کجا آورده؟ در چه کتابخانه ای دیده؟ تاریخ کتابت آن در چه زمانی است؟
اوستاپژوه برجسته، ابراهیم پورداود متن دست نویس گاتها (کهن ترین و مهم ترین قسمت اوستا که زرتشتیان فقط این بخش را معتبر و از زرتشت می دانند) را با ترجمه به چاپ رسانده است. مقدمه ی آن را مطالعه ی اجمالی کردم تا بدانم، نسخه ای را که او روی آن کار کرده و به چاپ رسانده، در چه سالی کتابت شده است. او در مقدمه ی طولانی خود، هیچ اشاره ای به محل نگهداری نسخه و تاریخ کتابت آن نکرده است.
پورداوود شخصی بادقت است. او کسی است که نه تنها سال سفرهایش را ضبط کرده بلکه ماه آنها و گاهی روزش را هم ثبت کرده. چگونه از چنین شخصی توقع می رود که از این مهم غفلت کرده باشد.
این ابهام اساسی برای ما باقی مانده است که کهن ترین نسخه ی موجود از گات ها مربوط به چه سالی است.

شناسنامه کتاب:
مجموعه اوستا ـ گاثاها، سرودهای زرتشت، ترجمه: ابراهیم پورداود، تهران، دنیای کتاب، چاپ دوم، 1389ش.

قدیمی ترین نسخه ی اوستا بنا به نوشته ی پورداود کمتر از هفتصد سال پیش کتابت شده است:
«قدیمی ترین نسخه خطی اوستا که با همین الفبا – دین دبیره - نوشته شده الحال در کوپنهاک پایتخت دانمارک موجود است . آن در سال 1325 میلادی تحریر یافت . این نسخه را مستشرق معروف دانمارکی وسترگارد با خود از ایران به اروپا برد.»

منبع عبارت فوق:
گات ها، کهن ترین بخش اوستا، تألیف و ترجمه: ابراهیم پوداوود، انتشارات اساطیر، چاپ دوم، 1384ش، ص 49.

لینک های مرتبط:
گات ها کتابی نامعتبر
اعتبار گاتها
اعتبار گاتها با استناد به سخن موبدیار


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل