سفارش تبلیغ
صبا ویژن
توانگرى در غربت چون در وطن ماندن است و درویشى در وطن ، در غربت به سر بردن . [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :237
بازدید دیروز :621
کل بازدید :3063475
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/2/7
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

بارگاه حضرت معصومه(س)، بارگاه حضرت معصومه(س) است (قسمت سوم)به قلم مدیر سایت
آخرین دلیل استاد جواد مفرد کهلان در باره ی اینکه مزار حضرت معصومه(س) در قم در واقع یک معبد باستانی است نه مزار ایشان، چنین است:

«9 ـ چنانکه اشاره شد در منابع قدیمیتر، از ایشان با نام "ستی فاطمه" یاد شده است. برخی از نویسندگان، به اشتباه ریشه ی این کلمه را "سیدتی" (= شکل مؤنث واژه ی "سیدی" ) گرفته اند. اما درست تر این است که ستی satti را در معنای خودش در زبانهای هنداروپایی به معنای "مقدسه" بگیریم. واژه ی سنت sant در زبانهای اروپایی کنونی از همین ریشه است. در گذشته ها ایزدبانوان را نیز با لقب ستی یاد می کرده اند. (در قم، مسجدی هم به نام "ستیه" وجود دارد. نیز دراصفهان امامزاده ای به نام "ستی فاطمه" هست.»

جواب:
یک) «ستی» در فارسی به کسر سین است اما در satti به فتح تلفظ می شود. ندانستم منتقد محترم به چه دلیل satti را بر «سیدتی» ترجیح داده است.

دو) به فرض که «ستی» از satti گرفته شده باشد، چه ایرادی دارد کلمه ای احترام آمیز از زبانی دیگر گرفته شده باشد؟ اگر در فارسی به عالمان دین «آیت الله» و «حجت الاسلام» گفتیم، به دلیل عربی بودن این واژه ها نمی توان گفت که عالمان دین، عرب هستند.


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل