[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :353
بازدید دیروز :406
کل بازدید :3134734
تعداد کل یادداشت ها : 1491
03/11/28
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

نقد نهمین دلیل اعتبار گات هابه قلم مدیر سایت
خلاصه نهمین دلیل دکتر اردشیر خورشیدیان در مورد اعتبار گاتها چنین است:
(در زمان اسکندر) فقط دو اوستا در ایران وجود نداشته؛ چون همه ی موبدان در سرتاسر ایران باید اوستا را از بر می کرده اند اما امکان سفرهای دور و دراز برای رسیدن به یکی از دو اوستا، فراهم نبوده. بنابراین در سراسر ایران هزاران نسخه ی کامل از اوستا وجود داشته است. بنابراین هیچ دشمنی نمی توانسته آنها را نابود کند. برای همین است که هیچ کتابی غیر از اوستا باقی نماند. (پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان، صفحه 75 ـ 76)

پاسخ:
یک) جناب خورشیدیان در دلیل هشتم گفت: در ایران دو نسخه از اوستا وجود داشته اما چند سطر بعد در دلیل نهم ادعا می کند هزاران نسخه ی کامل از این کتاب موجود بوده!
دو) به فرض که اثبات شود پیش از اسلام، در برهه ای، موبدان موظف به حفظ کردن تمام اوستا بوده اند؛ از کجا در همه ی زمان ها چنین می کرده اند؟
سه) از یک سو وی می گوید: اوستا به قدری بزرگ بود که آن را بر دوازده هزار پوست گاو می نوشتند و از سوی دیگر مدعی وجود هزاران نسخه ی کامل از آن در ایران است. نویسنده یا معنای «دوازده هزار پوست گاو» را نمی داند یا معنای وجود «هزاران نسخه» از آن!
چهار) عجیب است که ایشان در دلیل دهم اظهار می دارد که کتابی به بزرگی دوازده هزار پوست گاو به قدری سنگین است که برای مطالعه نبوده و جنبه ی کاربردی نداشته است اما در دلیل نهم اظهار می دارد که متن کامل اوستا (که هرکدام باید بر دوازده هزار پوست بوده باشد) در هزاران نسخه در اختیار موبدان بوده برای مطالعه!
موبد اردشیر خورشیدیانپنج) اگر ابزار نوشتن به قدری پیشرفت کرده بوده که بتوانند تنها از اوستای دوازده هزار برگی که هر برگ آن به اندازه ی پوست گاو بوده، هزاران نسخه به همین حجم تهیه کنند، باید دست کم صدها هزار کتاب در موضوعات علمی دیگر نیز در آن زمان وجود داشته باشد و با توجه به این ادعا که هزاران اوستا نابود شدنی نیست و حتما تعدادی از آن باقی می ماند، از میان صدها هزار کتاب دیگر نیز باید ده ها کتاب باقی بماند در حالی که چنین نیست.
شش) اولا معلوم نیست هزاران نسخه از اوستا وجود داشته ثانیا به فرض که وجود داشته، آنها از بین رفته اند؛ چون خودتان مدعی هستید که اوستای واقعی گاتاهاست و حجم گاتاهای فعلی حدود چهل صفحه است که با خوشبینی می توان گفت به اندازه ی نوشتن بر یک پوست گاو است. نوشته های 11999 پوست دیگر چه شد؟
هفت) از کجا آن نسخه های موجود در آن عصر، بدون تحریف بوده اند؟
هشت) به فرض آن نسخه ها بدون تحریف بوده اند، از کجا معلوم گاتاهای فعلی دقیقا همان است که آن زمان موجود بوده؟

پاسخ به پرسش های دینی زرتشتیان ـ شناسنامهپاسخ به پرسش های دینی زرتشتیان ص 75پاسخ به پرسش های دینی زرتشتیان ص 76



  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل