سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش میراثى است گزین و آداب ، زیورهاى نوین جان و تن و اندیشه آینه روشن . [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :132
بازدید دیروز :292
کل بازدید :3113915
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/9/8
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

معرفی کتاب «راه راستی» در سایت مؤسسه کتاب شناسی شیعه / فهرست مطالب کتابکتاب «راه راستی» در سایت مؤسسه کتاب شناسی شیعهاینگونه معرفی شده است:
نویسنده ی کتاب «راه راستی» پس از هشت سال بحث و مناظره با زرتشتیان و باستان گرایان افراطی در سایت گفت و گو با زرتشتیان دست به تدوین این کتاب زده است. این اثر، منبعی مهم جهت آمادگی برای مناظره با زرتشتی ها به حساب می آید.

مقدّمه ی کتاب
دَستجِردوک روستایی کهن در جوار روستای حسن آباد جَرقویه ـ 115 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان ـ بود که با شهر شدن حسن آباد در سال 1373، به صورت یکی از محله های آن در آمد. سال 1388 معنای واژه ی «دستجردوک» را با ارسال ایمیل، از یک زرتشتی جویا شدم. اظهار بی اطلاعی کرد. ضمن یک پیام نوشتم: «امیدوارم شما را در لباس اسلام ببینم». پیام ها پس از آن، صورت دینی گرفت. با اتمام بحث ها، آنها را در وبلاگ حسن آباد جرقویه (www.hassanabad.parsiblog.com) گذاردم. افرادی از او دفاع کردند و من جواب می دادم. بحث به درازا کشید. برخی بازدیدکنندگان، راه اندازی وبلاگی جداگانه ویژه ی بحث با زرتشتی ها را پیشنهاد دادند.
در تاریخ 8/7/1388 وبلاگی با عنوان گفت وگو با زرتشتیان (www.zartoshtimosalman.parsiblog.com) راه انداختم. دین زرتشتی با تاریخ ایران باستان گره خورده است. به مرور باستان ستاهای افراطی نیز در مباحثات شرکت جستند. حضور در کلاس های آشنایی با دین زرتشتی و ایران باستان را بر خود لازم دانستم. دوره هایی را در دو موضوع فوق گذراندم. سال 1393 با راه اندازی سایت گفت وگو با زرتشتیان (www.raherasti.ir) نزدیک به همه ی مطالب وبلاگ را در سایت آوردم.
مناسب دانستم مطالب درخور چاپ را در کتاب پیش رو عرضه کنم. کتابی که نتیجه ی بیش از هفت سال بحث و گفت وگوست. به منظور خوش خوان تر شدن، محتوای کتاب به صورت پرسش و پاسخ و به دور از عبارت پردازی های نامأنوس، به نگارش در آمده است.

کتاب در یک نگاه
مطالب کتاب در دوازده بخش سامان یافته است:
بخش اوّل: دین و دین داران ـ این بخش پاسخ گوی پرسش هایی در باره ی دین و اهل کتاب است. پرسش هایی که عمدتاً نسل جوان در حوزه ی دین مطرح می کنند.
بخش دوم: زرتشت ـ بخش دوم ابهام های زیاد در مورد زرتشت را نشان داده است. عمده ی این ابهام ها قابل برطرف شدن نیست.
بخش سوم: اوستا ـ پس از شناساندن اوستا، دو قسمت از آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است: گات ها و وندیداد؛ زیرا زرتشتیان در حال حاضر تنها گات ها را برای زرتشت می دانند و باور دارند که بقیه ی اوستا، ساخته ی موبدان است. وندیداد در بردارنده ی قوانین اجرایی و احکام شرعی زرتشتیان در عصر ساسانیان است. وندیداد در واقع نمایانگر بخشی از تاریخ ایران باستان است.
بخش چهارم: نمادها و آیین ها ـ این قسمت پاسخ گوی پرسش ها در باره ی آتش، نور، فروهر، شعارِ اندیشه و گفتار و کردار نیک، نوروز و مهرگان است.
بخش پنجم: نژادپرستی ـ توجه افراطی به نژاد آریایی از ویژگی های بارز زرتشتیان و باستان گراهای افراطی است. به همین دلیل، یک بخش به نژادپرستی اختصاص یافت.
بخش ششم: زن و ازدواج ـ این قسمت نادرستی ادعای بهای زیاد دادن به زنان در ایران باستان و از سوی زرتشتیان را نشان داده است. بخش ششم به ازدواج با محارم میان زرتشتیان و ازدواج استقراضی نیز توجه کرده است.
بخش هفتم: ایران باستان ـ بطلان اعتقاد به مهد تمدن بودن ایران باستان را تبیین کرده است. این تصور که همه جای ایران گل و بلبل بوده، پنداری بی اساس بیش نیست.
بخش هشتم: اسلام و ایران ـ روابط متقابل اسلام و ایران، از جمله مباحث مهم در زرتشتی پژوهی به شمار می رود. اسلامی که با ورود خود به ایران، بساط زرتشتی را از این کشور برچید. در این موضوع، راستی ها و ناراستی های فراوان در هم آمیخته اند و کوشش بر بیان واقعیت ها تا حد امکان بوده است.
بخش نهم: برده و برده داری ـ این قسمت کتاب، از زوایای مختلف به برده و برده داری پرداخته و تبیین کرده که برده داری در ایران سابقه ای دیرین دارد و اسلام آورنده ی آن به ایران نیست.
بخش دهم: حیوانات ـ افراط و تفریط در برخورد با حیوانات، ویژگی منابع زرتشتی است. در مورد بعضی حیوانات تا حد نسل کشی پیش رفته اند و از طرف دیگر برای کشتن برخی حیوانات، مجازات هایی سنگین از جمله اعدام در نظر گرفته اند. بخش دهم این افراط و تفریط ها و نیز توجه اسلام به حیوانات را پیش رو قرار می دهد.
بخش یازدهم: مردگان ـ در گذشته زرتشتیان رفتارهایی خرافه آمیز با اموات داشته اند. نظر به فراوانی پرسش ها در این زمینه، یک بخش به آن اختصاص یافته است.
بخش دوازدهم: گوناگون ـ پرسش هایی دیگر نیز در مورد زرتشتیان و ایران باستان مطرح است که در بخش های پیشین نمی گنجند. آن پرسش ها در اینجا مطرح شده اند.

یادآوری
یک. هدف اصلی، نشان دادن پاره ای از راستی ها و ناراستی هاست در قالب مباحث علمی. آنچه تقدیم می شود، نتیجه ی پژوهش هایم تا امروز است. در صورتی که متوجه اشتباهی در محتوای کتاب شوم، در سایت اعلام خواهم کرد و در چاپ های بعدی اصلاح خواهد شد. منتظر نظریات خوانندگان گرامی هستم.
دو. آوردن سخنان صاحب نظران معاصر و کسانی که در سال های اخیر زندگی می کردند، به عنوان سند و مدرک ادعاها نیست؛ بلکه بیان آنها برای تأیید چیزی است که به آن رسیده ام. به عبارت دیگر هدف آن است که نشان دهم، آنچه ارائه می گردد، تنها سخن نویسنده ی این کتاب نیست.
سه. مراد از «اسلام» در این کتاب، تشیع است و کاری با دیگر فرق اسلامی ندارم.
چهار. تلاش بر این بوده این کتاب برای ناآشنایان با دین زرتشتی نیز سودمند باشد و لذا از مطرح کردن پرسش های ساده ای چون «دخمه چیست؟» و «کتاب آسمانی زرتشتی ها چیست؟» خودداری نشده است.
پنج. نباید طرح این مباحث را به حساب ایجاد دشمنی و تفرقه افکنی گذارد. باید زرتشتیان محترم در ایران، آزادانه در چارچوب قانون و بدون هیچ گونه مزاحمت زندگی کنند و بتوانند به امور دینی خود بپردازند.
همه ی ما باید در راه سربلندی ایران بکوشیم. امید که مباحث مطرح در این کتاب، مفید افتد.

                                                            قم ـ سید حسن فاطمی (موحد)
                                                                        اردیبهشت 1396

فهرست مطالب
مقدّمه    7
بخش اوّل: دین و دین داران
همه ی ادیان برای پرستش خدا آمده اند؛ پس بحث بر سر ترجیح یک دین بر دیگری، چه ضرورت دارد؟    13
آیا «دین آبا و اجدادی» ملاکی درست برای انتخاب دین است؟    13
با داشتن عقل چه نیازی به دین است؟    14
آیا آسان تر بودن، می تواند ملاک برتری یک دین باشد؟    15
دین موروثی، خوب است یا بد؟    16
معصومان(ع) در مورد رعایت حقوق دین داران (اهل کتاب) چه سفارش هایی کرده اند؟    16
معصومان(ع) در عمل چگونه حقوق دین داران را رعایت می کردند؟    18
اگر شخصی از اهل کتاب، چیزی را وقف فقیران کرد، آیا می توان فقیران مسلمان را هم دخالت داد؟    22
آیا احکامی اسلامی به نفع اهل کتاب و به ضرر مسلمانان هست؟    23
آیا دین زرتشتی از ادیان الهی به حساب می آید؟    23
بخش دوم: زرتشت
زرتشت در چه تاریخی تولد یافت؟    27
ناآگاهی از تاریخ تولد زرتشت چه ایرادی دارد؟    27
مگر تاریخ تولد پیامبران دیگر معلوم است که از معلوم نبودن تاریخ تولد زرتشت ایراد گرفته می شود؟    27
آیا زرتشتیان جهان، روی یک تاریخ تولد برای زرتشت، اتفاق نظر دارند؟    28
از کجا ششم فروردین سال روز تولد زرتشت است؟    30
آگاهی از زندگی زرتشت و به عبارت دیگر آگاهی از خواب و خوراک و پوشاک او چه فایده دارد؟    30
آیا زرتشت ایرانی بود؟    31
آیا زرتشت تنها پیامبر ایرانی بود؟    33
از چه جهات در مورد زرتشت ابهام وجود دارد؟    34
آیا تفسیر بندها در عصای زرتشت قابل قبول است؟    36
آیا همه چیز اسلام از زرتشت است؟    37
آیا همه ی دانشمندان وجود زرتشت را پذیرفته اند؟    38
آرامگاه منسوب به امام علی(ع) در شهر مزارشریف افغانستان، آیا به زرتشت تعلق دارد؟    39
بخش سوم: اوستا
کتاب آسمانی زرتشتیان در عصر حاضر چیست؟    43
حجم اوستا در گذشته چه اندازه بوده و امروزه چقدر است؟    43
آیا همیشه کتاب آسمانی در اختیار زرتشتی ها بوده است؟    44
گات ها چیست؟    46
گات ها چند صفحه است؟    46
آیا گات ها به صورت کامل به ما رسیده و ممکن نیست که بخش هایی از آن افتاده باشد؟    46
آیا انتساب گات ها به زرتشت قابل اثبات است؟    48
دلیل زرتشتی ها برای تحریف نشدن گات ها چیست؟    49
آیا ترجمه ای قابل اعتماد از گات ها وجود دارد؟    53
قدیمی ترین نسخه ی موجود از گات ها به چه سالی باز می گردد؟    53
با توجه به اینکه محتوای کتاب مهم است نه نویسنده ی آن، چه لزومی دارد از نویسنده ی گات ها بحث شود؟    54
آیا با اکتفا به گات ها، نیازهای دینی برآورده می شود؟    55
با توجه به کمبود یا نبود منبع معتبر زرتشتی، زرتشتیان برای انجام دادن آداب دینی…    55
آیا از بین رفتن کتاب های زرتشتیان، نشانه ی اعتبار گفته هایشان است؟    57
آیا تصمیمات انجمن موبدان مشروعیت دارد؟    58
وندیداد چیست؟    59
آیا وندیداد روش های بهداشتی را سفارش کرده؟    59
استفاده از ادرار گاو ـ که وندیداد سفارش کرده ـ آیا طبق امکانات آن دوران، برای ضدعفونی…     60
آیا ادرار گاو در نظر زرتشتیان مانند ادرار شتر در اسلام نیست؟    61
تفاوت ملاک برتری در قرآن و اوستا چیست؟    63
قدیمی ترین نسخه ی قرآن چند قرن بعد از ارتحال حضرت محمد(ص) نوشته شده است؟    65
آیا سلمان فارسی قرآن را به پیامبر یاد نداد؟    66
بخش چهارم: نمادها و آیین ها
آیا ساخت آتشگاه به دستور زرتشت بوده یا پیش از او هم آتشگاه می ساختند؟    71
چرا آتش در نظر زرتشتی ها این همه قداست یافته است؟    72
مگر آتش آلوده می شود که زرتشتی ها این همه نگران آلودگی آن هستند؟    73
تفاوت آتش و کعبه چیست؟    74
آیا از نظر اسلام، خداوند همان نور نیست؟    75
آتشکده و آتشگاه چه تفاوتی با هم دارند؟    77
آیا نگاره های کهن فْرَوَهَر با تفسیر زرتشتیان همخوانی دارد؟    77
آیا در بناهای حکومت زرتشتی ساسانی و نیز در آتشگاه های کهن، نقش فْرَوَهَر حک شده است؟    78
آیا فْرَوَهَر بر درفش کاویانی نقش بسته بوده؟    81
آیا از میان صاحب نظران زرتشتی، کسی هست که قائل به بی ربطی فروهر به دین زرتشتی باشد؟    81
شعار زرتشتیان (اندیشه نیک، گفتار نیک، کردار نیک) چقدر ارزش و اهمیت دارد؟    82
آیا اسلام به «اندیشه و گفتار و کردار نیک» سفارش کرده است؟    83
آیا شعار «اندیشه و گفتار و کردار نیک» را دین زرتشتی آورده است؟    84
آیا عید نوروز به زرتشتی ها مربوط است؟    85
آیا جشن مهرگان را زرتشتیان بنیاد نهاده اند؟    85
آیا رسوم کهن زرتشتی در زمان ما قابل اجراست؟    85
آیا می توان زرتشتی ها را به دلیل پاره ای آداب و احکام دینی اشان، سرزنش کرد؟    85
آیا زرتشتی ها در حال حاضر همچنان به آداب دینی خود پایبندند؟    86
جلوگیری ولی فقیه از اجرای برخی احکام اسلامی یا وضع قوانین بی سابقه در اسلام …     89
بخش پنجم: نژادپرستی
آیا زرتشتی ها از نژادپرستی به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده می کنند؟    93
آیا امروزه می توان افرادی را از نژاد آریایی دانست؟    93
آیا آریایی ها کهن ترین نژاد ایرانی هستند؟    95
با فرض امکان تشخیص نژادها، آیا درخواست اخراج نژادهای مهاجر به ایران…     97
آیا در زمان ما، زرتشتیان به صورت رسمی و علنی رفتار نژادپرستانه دارند؟    97
آیا در کتاب های کهن زرتشتی می توان نژادپرستی را نشان داد؟    98
چگونه می توان نژادپرست نبودن اسلام را نشان داد؟    99
آیا از آیه ی (هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر به زبان قومش) به دست نمی آید که اسلام…     102
زادگاه دین نشر دهندگان اندیشه ی «اسلام برای غیر ایرانیان» کجاست و چه هدفی را دنبال می کنند؟    103
چرا استعمارگران توجه به ملیت و نژاد را در کشورهای دیگر ترویج می کنند؟    103
حد و مرز علاقه به نژاد و میهن چقدر است؟    103
آیا احترام به سادات و امتیاز قائل شدن برای آنها، نژادپرستی نیست؟    104
بخش ششم: زن و ازدواج
آیا از نظر اوستا، دختر و ...

لینک خرید کتاب

کامل فهرست در سایت گفت و گو با زرتشتیان


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل