دوست گرامی سروش در کامنت خود ذیل پستی، دیدگاه یکی از مفسران در مورد تحریف قرآن را آورده است. ابتدا سخن سروش را میخوانیم و بعد پاسخ آن.
سروش:
تفسیر صافی یکی از بزرگترین کتب تفسیر نزد شیعه می باشد. فیض کاشانی ... مقدمه ششم کتابش را برای اثبات تحریف قرآن تخصیص داده است.
مقدمه ششم - درباره جمعآوری قرآن، و تحریفش، و اضافه و کمیاش و تأویل آن.
(مولف بعد از ذکر روایاتی که برای تحریف قرآن از آنان استدلال کرده است نتیجه گیری کرده است که:) آنچه که از این روایت و دیگر از طریق اهل بیت (علیهم السلام) برداشت میشود این است که همانا قرآنی که اکنون نزد ماست، تمام آن نیست، چنانکه بر حضرت محمد (صلى الله علیه وسلم) نازل شد. بلکه چیزهایی از آن مخالف است با آنچه خداوند نازل کرده است.
و برخی از آن تغییر و تحریف شده است. و همانا چیزهای بسیاری از آن حذف گردیده است، از جمله نام علی (علیه السلام) در جاهای بسیار، و همچنین لفظ «آل محمد» (صلى الله علیه وسلم) بیش از یکبار، و نام منافقین از جاهایش، و چیزهای دیگر از آن، و همچنین این قرآن بر ترتیبی که مورد رضا و پسند خدا و رسول الله (علیه وآله وسلم) باشد نیست.
فاطمی:
الف) آنچه نقل کردید در تفسیر صافی، ج 1، ص 49 آمده است.
ب) یکی از روشهای علما این است که ابتدا روایات و سخنانی را که می خواهند مورد انتقاد قرار دهند، ذکر می کنند و بعد پاسخ می دهند. در آغاز مقدمه ی ششم در تفسیر صافی نیز در ابتدا روایاتی را که دلالت بر تحریف دارند، نقل می کند نه اینکه بخواهد با آنها استدلال کند که در قرآن تحریفی صورت گرفته.
ج) پس از نقل آن روایات، می گوید که از آنها تحریف استفاده می شود (همان چیزی که جناب سروش نقل کرده) اما هنوز جواب فیض کاشانی نیامده است.
د) فیض کاشانی در صفحه 51 جواب خود را بیان می کند که خلاصه اش چنین است:
برتمام این روایات اشکال وارد است؛ زیرا با پذیرش آنها به هیچیک از دستورهای قرآن نمی توان اعتماد کرد چون احتمال تحریف در ههمه آیات وجود دارد و قرآن دیگر حجت نخواهد بود و قرآن بی فایده می شود. از سوی دیگر می بینیم که پیامبر(ص) به ما سفارش کرده که به قرآن تمسک جویید و خدا هم حفظ قرآن را ضمانت کرده. خبر مستفیض (خبری که فراوان نقل شده و بسیار مورد اعتماد است) از پیامبر(ص) و امامان(ع) داریم که روایتها را با قرآن مقایسه کنید و اگر مخالف قرآن بود، نادرستی آن را دریابید و کنار بگذارید. اگر قرآن تحریف شده باشد چگونه می توان چنین کرد؟ طبق این احادیث مستفیض، روایتهای تحریف، مخالف قرآنند و نادرستند یا اینکه باید تأویل شوند (به گونه ای توجیه شوند که دلالت بر تحریف قرآن نکنند.)
فیض کاشانی در ادامه توضیحاتی می دهد که می توان به کتاب مراجعه کرد.
مقدمه تفسیر صافی را احمد محدث خراسانی با عنوان «جلوه قرآن و عترت» ترجمه کرده و این قسمت در دفتر دوم از صفحه 90 به بعد آمده است.