سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ای کمیل! محبت دانش، آیینی است که [خدا [بدان عبادت می شود و آدمی به وسیله آن در زندگی طاعت را و پس از مرگش نام نیک را به دست می آورد . [امام علی علیه السلام]
آمار

بازدید امروز :234
بازدید دیروز :314
کل بازدید :3115477
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/9/11
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

جواز ازدواج دختر در نه سالگی در نگاه زرتشتیانبه قلم مدیر سایت
اگر خویدوده به معنای سرپرستی محارم یا ازدواج با دخترعمو و امثال آن باشد، چرا باید تجویز آن برای زرتشت دشوار باشد؟ چرا زرتشت و حتی اهورامزدا از بیان آن اِبا دارند؟

در روایت پهلوی، ص 10 آمده است:
«زردشت به هرمزد گفت که: "به چشم من تنگ (= دشوار) و سخت است که چگونه خویدوده را میان مردم روا بکنم (= رواج دهم)؟".
هرمزد گفت که: "به چشم من نیز چون چشم توست، اما چون از هر کاری برتر است، پس باشد که به نظرت سخت و دشوار نیاید. به خویدوده کردن کوشا باش و کسان را نیز کوشا کن".»

یادآوری:
«روا» در متن فوق به معنای معروف «جایز شمردن» است و اینکه بخواهیم آن را در معنایی بگیریم که خیلی کم استعمال دارد، نیازمند قرینه است. مثل اینکه مترجمی عبارت فارسی «فلانی از مغازه خامه خرید» را به «فلانی از مغازه قلم خرید» ترجمه کند؛ چون یکی از معانی «خامه» در لغت نامه ها «قلم» است!
بنابراین به نظر می رسید توضیح «روا» از سوی مصحح کتاب به «رواج» مانند توضیح «خامه» به «قلم» است.
به فرض که به معنای «رواج» باشد باز هم همان ایراد وجود دارد که ترویج خدمت به نزدیکان یا ازدواج با امثال دخترعمو چیزی نیست که در نظر خدا و پیامبرش دشوار باشد.

روایت پهلوی ص 10

روایت پهلوی ص 10

شناسنامه روایت پهلوی


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل