به قلم حجت الاسلام غلامرضا نوادری
برخی زردشتیان به گمان اینکه ازدواج موقت مخصوص مسلمانان است از در شبهه وارد شده اند. در حالی که سنت زردشتی به روشنی رواج ازدواج موقت را در میان ایشان نشان می دهد. برای نمونه به سه ماده قانونی از مادیان هزار دادستان اشاره می شود:
1-« وای یار نوشته است که: چنانچه دختری بنابر اجازه پدر به کسی اظهار کند که: « تا 10 سال زن تو هستم و پدر (او) پیش از ده سال بمیرد، (آنگاه) باید تا انقضای 10 سال برای پدر قیم گمارده شود و هنگامی که 10 سال سپری شد، دختر در همسری کسی نیست و قیم پدر خواهد بود». (مادیان هزار دادستان، ص 149 بند 13)
2- « چنانچه (زنی) بگوید که «من برای 10 سال تن به همسری تو دادم» آنگاه او می تواند در (این) 10 سال در وضعیت یکزنی باقی بماند». (مادیان هزار دادستان، ص 213 بند 52)
3- «چنانچه کسی بگوید که :«من تا 10 سال تن به زناشویی با مهرین دادم» (آنگاه) چناچه (آن) زن در (طول) 10 سال بمیرد، جهیزیه و (تمام) لوازم (او) برای مهرین می ماند». (مادیان هزار دادستان، ص 288 بند 11)
همانطور که می بینید دختر با رضایت سرپرست خود برای مدت معینی به عقد مردی در می آید و پس از پایان آن مدت دختر در همسری کسی نیست.
مادیان هزار دادستان، ص 149