سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که میان خود و خدا را به صلاح دارد ، خدا میان او و مردم را به صلاح آرد ، و آن که کار آخرت خود درست کند ، خدا کار دنیاى او را سامان دهد ، و آن که او را از خود بر خویشتن واعظى است ، خدا را بر او حافظى است . [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :164
بازدید دیروز :215
کل بازدید :3110367
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/9/2
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

به قلم مدیر سایت

در کتاب رجال و مشاهیر اصفهان، صفحه 169 ذیل «ملا حسین تفلیسی» چنین آمده است:

«معاصر آمحمّد بیدآبادی است، و از تفلیس به اصفهان جهت تحصیل و تهذیب مهاجرت نمود، از حیث علم و ریاضت و وارستگی هم با او هم مسلک بوده است.
سبب شهرت او در اصفهان عقیده ای است که خواص و عوام نسبت به قبر او ظاهر می سازند، که هرکسی حاجتی داشته باشد زیر بقعه او برای هدیه به او یا قرآنی بخواند در چند هفته متوالی، یا اینکه آش یا مطبوخ دیگری در همان جا بپزد و اطعام کنند، باعث انجام مقصد او گردد، غالبا در بقعه او طبّاخی می کنند.
از کارهای مخصوصه او جهت کسر قوه شهوت خوردن نان با آب اسفرزه یا آب اسفرزه تنها بوده است به طور دوام. وقتی غذایی جهت او آوردند پس از خوردن تحقیق می نماید از محل تحصیل آن غذا تا معلوم می شود که از قماربازی و به طور غیر مشروع تحصیل شده بوده، فورا قی می کند آن را و می گوید چون از خوردن آن صفای قلبم کدورت یافت فهمیدم که حرام بوده [است ]. (تذکره القبور، ص 79)

گویند: اوایل حال که در تفلیس بوده مذهب زردشتی داشته وقتی به اصفهان می آید مسلمان می گردد. وفات او در سال هزار و صد و نود و دو واقع شد، قبرش در قبرستان آب بخشان معروف است.»

شناسنامه کتاب:
رجال و مشاهیر اصفهان، سید على‏ جناب (درگذشت: 1309ش)، تحقیق: رضوان پورعصار، اصفهان، سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، چاپ اول، 1385 ش.

یادآوری:
یک) شیخ آقابزرگ تهرانی در کتاب الذریعه از او به عنوان مفسر و عارف مشهور یاد کرده است و نام تفسیر او را «تفسیر التفلیسی» ذکر کرده است. (ر. ک: الذریعه، ج 4، ص 267)

دو) در جای دیگر نیافتیم که ملاحسین تفلیسی قبلا زرتشتی بوده و نویسنده ی «رجال و مشاهیر اصفهان» این مطلب را با «گویند» نقل کرده که می تواند اشاره به اطمینان بخش نبودن آن باشد.
در اینجا آوردیم با این امید که مدرکی دیگر در مورد نومسلمان بودن او بیابیم.


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل