دلها را هوایى است و روى آوردنى و پشت کردنى ، پس دلها را آنگاه به کار گیرید که خواهان است و روى در کار ، چه دل اگر به ناخواه به کارى وادار شود ، کور گردد . [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :282
بازدید دیروز :400
کل بازدید :3135063
تعداد کل یادداشت ها : 1491
03/11/29
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

*یکی از ویژگی های رسول خدا(ص) مشورت با سربازانش بود و در خیلی مواقع آنها برخلاف نظر پیامبر نظر می دادند و گاه حضرت بر خلاف میل خود دیدگاه آنها را ترجیح می داد. اعتراض ها به عملکردهای آن حضرت،‌ در تاریخ ضبط است.
اگر در ایران باستان،‌ غنیمت هایی به دست می آمد و شاه برخلاف میل سربازان تقسیم می کرد، آیا آنها حق اعتراض داشتند؟ اصلا سربازها می فهمیدند که غنائم چگونه هزینه می شوند؟
جنگ حنین بعد از فتح مکه یعنی در اواخر حیات رسول خدا(ص) و در زمان اوج قدرت او رخ داد. از نظر اسلام، اختیار یک پنجم غنیمت با حاکم است تا هرگونه به مصلحت دانست هزینه کند. پیامبر پس از تقسیم غنیمتها میان مسلمانان، یک پنجم آن را فقط به تازه مسلمانان داد و با دادن بخشی از آن به غیرمسلمانانی که تمایل به اسلام داشتند، سبب شد آنها به اسلام بگروند.
از آن اموال نه خود حضرت بر نداشت و نه به عده ای از جنگاوران داد. این کار پیامبر دو اعتراض را به دنبال داشت که در اینجا می آورم:

اعتراض ذوالخویصره
آن‏گاه که پیامبر غنیمت‏هاى حنین را تقسیم کرد، یکی از مسلمانان جنگاور به نام ذوالخویصره پیش آمد. به جمع سلام کرد و بدون سلام به پیامبر(ص) گفت: ندیدم که عدالت ورزى!
پیامبر با خشم و ناراحتی فرمود: اگر من عادل نباشم چه کسى عادل خواهد بود؟
مسلمانان گفتند: آیا او را بکشیم؟
پیامبر اجازه نداد. (منابع متعدد این قضیه را نقل کرده اند از جمله: ارشاد: ج 1 ص 148، إعلام الورى: ج 1 ص 387، کشف الغمّة: ج 1 ص 225)
تصمیم بعضی اصحاب برای کشتن معترض و خشم حضرت، نشان می دهد آن شخص رفتاری تند و بسیار زننده داشته زیرا چنین اعتراضهایی از سوی اصحاب پیامبر(ص) امری عادی بود.

اعتراض انصار
پیامبر از غنائم حنین هیچ به انصار نداد. سعد بن عباده به نمایندگی از آنها اعتراض و رنجش انصار را به پیامبر رساند. پیامبر دستور داد تا انصار جمع شوند. رسول خدا(ص) در میان آنها حاضر شد و طی سخنانی خدمات خود به انصار و خدمات آنها به او را یاد آور شد و نیز آیه ای از قرآن در مدح آنها خواند. حضرت چنان عاطفی سخن گفت که انصار به گریه افتادند در حدی که ریش آنها خیس شد. همگی گفتند: یا رسول الله، راضى شدیم.
پس از آن شاد و خرم به خانه های خود باز گشتند. (ر. ک: سیره ابن هشام، چاپ بیروت، ج 2، ص 498 ـ 500)

یادآوری:
آنچه گفتم،‌ نمونه ای اندک از آزادی هایی بود که پیامبر(ص) به اصحابش داده بود. آیا این نرمش حضرت قابل مقایسه با رفتار شاهان ایران باستان است؟ اگر آنها در مورد نزدیک ترین خویشان خود احتمال می دادند به حکومت طمع دارد، آیا او را نمی کشتند؟ کور نمی کردند؟


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل