*مسلمانی که به دین زرتشتی تمایل پیدا کرده یقینا یا با دین زرتشتی به درستی آشنا نیست یا با اسلام یا با هیچکدام. امکان ندارد کسی با هردو دین آشنایی لازم داشته باشد ولی زرتشتی را بر اسلام ترجیح دهد.
پیشنهاد ما به چنین شخصی این است که در درجه ی اول با اسلام به درستی آشنا شود.
طبیعی است که آشنایی با همه ی جوانب اسلام آسان نیست. اگر نمی خواهد یا نمی تواند با اسلام آشنا شود، به هر میزان که با دین زرتشتی آشنا شد، آن را با اسلام مقایسه کند. کنار گذاشتن اسلام و پیوستن به زرتشتی به معنای برتر دانستن زرتشتی است. در این مسیر پرسش هایی برای او پیش می آید که لازم است با متخصصان اسلامی در میان گذارد.
پیامبر این دین چه دارد که پیامبر اسلام ندارد؟ اصلا ما چیزی از زرتشت می دانیم تا بخواهیم با پیامبر اسلام مقایسه کنیم؟ پیامبر دین زرتشتی از همه نظر در ابهام است. معلوم نیست در چه سال و چه قرن و حتی در چه هزاره ای می زیسته. هیچ سخن و رفتاری را با اطمینان خاطر نمی توانیم به او نسبت دهیم.
اما امور اصلی در مورد حضرت محمد(ص) که دارای اهمیت است، امروزه در اختیار ما است.
این مسلمان، پس از آشنایی با کتاب آسمانی زرتشتیان، آن را با کتاب آسمانی اسلام مقایسه کند. از اوستای بزرگ که زمانی بر دوازده هزار پوست گاو نوشته می شد، اکنون چهل پنجاه صفحه باقی مانده (گات ها) و همین مقدار قابل اثبات نیست که واقعا بخشی از اوستا باشد و حتی معنای آن به درستی معلوم نیست.
وقتی کسی به دینی رو می آورد، باید با اعتقادات آن دین آشنا شود. ما چه راهی داریم که به باورهای دین زرتشتی دست پیدا کنیم تا به آن معتقد شویم؟ البته منظور آن اعتقاداتی که زرتشت آورده نه آنچه موبدان می گویند. آنچه موبدان از خود بگویند یا از افرادی مثل خودشان، به درد نمی خورد. مگر نشان دهند زرتشت گفته که اظهار نظر موبدان مورد تایید اوست.
اما اعتقادات اسلامی از طریق قرآن و روایات قابل دست یافتن است.
فرض کنیم شخص به اعتقاداتی که زرتشت آورده دست یافت. پس از آن نوبت به عمل به احکام شرعی می رسد. چگونه باید به احکام این دین دست یابد؟ گات ها شامل احکام شرعی نیست. وندیداد هم قابل عمل کردن نیست و خود زرتشتیان قبول دارند که تحریف شده است. به قول پژوهشگر زرتشتی دکتر کتایون مزداپور: فقه زرتشتی ربطی به زرتشت ندارد.
پس ما راهی برای دستیابی به احکام شرعی که زرتشت آورده نداریم. اگر بگوییم: طبق عقل خودمان به امور اعتقادی و احکام پایبند می شویم، در این صورت باید گفت: چرا زرتشتی شویم؟
اما در اسلام انبوهی از آیات و احادیث داریم که بیانگر احکام شرعی هستند.
اگر موارد فوق، به درستی مورد توجه قرار گیرد، دیگر نوبت به این سؤال نمی رسد که: چگونه میتوانیم زرتشتی شویم؟
لینک مرتبط:
هیچستان