*در اسلام طبق آیه ی «للذکر مثل حظ الانثیین» ارث پسر دو برابر ارث دختر است. برخی بدون در نظر گرفتن مخارج مرد که باید هزینه ی خانواده را تأمین کند، این را به عنوان ایراد به اسلام مطرح می کنند. اما در کتاب «ماتیکان هزار داتستان» که بیانگر احکام دینی زرتشتیان در عصر ساسانیان است، ارث دختر نصف پسر تعیین شده است.
این کتاب با عنوان «قانون مدنی زرتشتیان در زمان ساسانیان» به همت موبد رستم شهزادی به فارسی ترجمه و نشر یافته است. در صفحه 99 می خوانیم:
«هرگاه ورثه عبارت باشند از زوجه و دو دختر و یک پسر، زوجه سهم معینه خود را از ماترک برداشته و بقیه را نصف جهت ازدواج دو دختران و نصف دیگر بهره پسر خواهد بود.»
همچنین در صفحه 106 آمده است:
«اگر مردی با بیوه ای که دارای فرزند است ازدواج کند و از آن زن صاحب اولاد گردد در صورت فوت مرد، نافرزندان او از ماترکش ارث نمی برند ولی زن یک سهم و پسران خودش دو سهم و دختران او یک سهم از ماترک او ارث خواهند برد.»
شناسنامه کتاب: قانون مدنی زرتشتیان در زمان ساسانیان، گردآورنده و برگردان: رستم شهزادی (درگذشت: 1378)، تهران، انتشارات فروهر، چاپ دوم، 1386
یادآوری:
بنا به گفته ی موبد میستری – از پارسیان هند – در این زمان نیز پارسیان به زن نصف مرد ارث می دهند. بنگرید: زن از زبان موبد میستری