*تصور نمی کردم قضیه ی توسل به معصومان(ع) به بحث میان ما و زرتشتیان کشیده شود. به ناچار پستی جداگانه به آن اختصاص دادم تا دوستان، مطالبشان در این زمینه را در ذیل این مطلب بنگارند.
قرآن و توسل
الف) وَ ابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ. (مائده، آیه 35)
وسیله اى براى تقرب به خدا انتخاب کنید.
ب) وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحِیماً. (نساء، آیه 64)
اگر آنها هنگامى که به خویشتن ستم کردند (و مرتکب گناهى شدند) به سراغ تو مى آمدند و از خداوند طلب عفو و بخشش مى کردند و تو نیز براى آنها طلب عفو مى کردى، خدا را توبه پذیر و رحیم مى یافتند.
ج) قالُوا یا أَبانَا اسْتَغْفِرْ لَنا ذُنُوبَنا. (یوسف، آیه 97)
(برادران یوسف) گفتند: پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه.
توسل و شرک
معنای توسل این نیست که از شخص معصوم(ع) چیزی بخواهیم بلکه از او می خواهیم که با اذن خدا کاری انجام دهد یا اینکه او از خدا بخواهد که نیاز ما را برآورده سازد. این در واقع همان توجه به خداست. به عبارت دیگر معصومان در طول قدرت خدایند نه در عرض آن.
چنین شیوه ای مطابق با فطرت انسان است. فرض کنیم کارگری از صاحب کارخانه امتیازی می خواهد که رئیس به او نمی دهد و ندادن این امتیاز به معنای پایمال کردن حق او نیست. اما کارگر شخصی مورد احترام صاحب کارخانه را واسطه قرار می دهد و در نتیجه مالک کارخانه، امتیاز را می دهد. این به معنای این نیست که آن شخص محترم و واسطه، شریک صاحب کارخانه شد و او نیز اختیار تصرف در امور کارخانه را دارد.
فایده ی توسل به اهل بیت(ع)
سؤال: خدایی که از رگ گردن به انسان نزدیک تر است، چرا از طریق اهل بیت(ع) بعضی کارها را انجام می دهد؟
جواب: کمترین فایده ی چنین شیوه ای، بالا رفتن جایگاه اهل بیت(ع) در نظر مردم است و وقتی اینان در نظر مردم، بزرگ جلوه کردند، به دستورهای آنها بیشتر پایبند خواهند بود و در نتیجه دین خدا رونق بیشتری پیدا می کند.