*گاه زرتشتیان انتقاد می کنند که برخی احکام شرعی و آموزه های اسلام، در کتاب های زرتشتیان قبل از اسلام وجود داشته است. و چون این را به عنوان انتقاد مطرح می کنند، بعضی مسلمانان عکس العمل نشان می دهند و می خواهند انکار کنند.
احکام تأسیسی و امضایی
همانگونه که علمای اسلام از قدیم گفته اند: اسلام آورنده ی همه ی حکم های شرعی نیست بلکه بخشی از آنها در میان مردم و در ادیان دیگر وجود داشته و اسلام پذیرفته است؛ مثل ازدواج و بسیاری از احکام خرید و فروش. به این دست احکام «احکام امضایی» می گویند.
بعضی احکام را اسلام آورده؛ مثل کیفیت نماز. به این دست احکام «احکام تأسیسی» می گویند.
معقول بودن احکام امضایی
پذیرفتن برخی احکام و آموزه های قبل از اسلام، کاملا معقول و منطقی است. اگر اسلام همه چیز را زیر پا می گذاشت، منتقدان این سؤال را مطرح می کردند: این همه پیامبر و ادیان آسمانی و این همه انسان های عاقل که طی هزاران آمدند، آیا هیچ سخن منطقی و قابل قبول نداشتند که اسلام همه را کنار گذاشت؟
در خصوص دین زرتشتی قابل ذکر است که وقتی پذیرفتیم این دین، الهی است، باید آموزه های خوب در آن یافت شود و ایرادی ندارد اسلام آن موارد را مانند دیگر ادیان بپذیرد و نقصی بر اسلام نیست.
یک مثال: وقتی رئیس جمهور یک کشور عوض می شود، رئیس جمهور جدید همه ی برنامه های رئیس جمهور قبلی را کنار نمی گذارد بلکه بعضی را حذف و بعضی موارد را اضافه می کند؛ چون هر دو در راستای هم هستند. در غیر این صورت رفتار رئیس جمهور جدید مورد پسند نخواهد بود.