*دکتر اردشیر خورشیدیان ـ رئیس انجمن موبدان تهران ـ گفته است که بر اساس قوانین مذهبی (شریعت) دین زرتشتی:
پسر 16 ساله می تواند از دختر 14 ساله خواستگاری کند.
برای پسر 18 ساله و دختر 16 ساله می توان مراسم نامزدی را به اجرا گذارد و حلقه ی نامزدی رد و بدل کرد و وقتی دختر به 18 سالگی کامل رسید می توانند رسما ازدواج کنند.
برای ازدواج دختر و پسر تا 21 سالگی رضایت پدر و مادر شرط است. اما پس از آن شرط نیست.
وقتی که زن و مرد به 25 سالگی رسیدند، می توانند به عنوان گواه در مراسم رسمی، از جمله عروسی، مدارک را امضا کنند.
سؤال
چگونه جناب خورشیدیان، این قوانین را به دین زرتشتی نسبت می دهد؟ در کجای گات ها و حتی اوستا چنین مقرراتی آمده است؟
گویا این مقررات را انجمن های زرتشتیان تصویب کرده اند. آیا می توان آنچه را که این انجمن ها تصویب می کنند به پای دین زرتشتی گذاشت؟ به چه دلیل؟
اکنون در نظام جمهوری اسلامی، قوانین و مقررات فراوان تصویب می شود؛ اما اگر این مقررات در آیات و احادیث ما نیامده باشد، مثل ممنوعیت عبور از چراغ قرمز در چهارراه، به پای دین اسلام نمی گذاریم.
عبارت دکتر خورشیدان
«هرگاه پسری به سن 16 سالگی رسیده باشد، می تواند از دختری که 14 سال کامل دارد خواستگاری کند و هنگامی که پسر به سن 18 سالگی و دختر به سن 16 سالگی رسید، می توان مراسم نامزدی را به اجرا گذارد و حلقه نامزدی را رد و بدل کرد و آنگاه که دختر به سن 18 سالگی کامل رسید می توانند رسما ازدواج نمایند.
تا سن 21 سالگی تمام برای ازدواج دختر و پسر رضایت پدر و مادر بایسته می باشد، ولی اگر سن دختر یا پسر از 21 سال بیشتر شد، می توان بدون اجازه والدین خویش نیز همسر برگزینند.
زمانی که زن یا مرد به سن 25 سالگی رسیدند، می توانند به عنوان گواه در مراسم های رسمی و از جمله در مراسم عروسی مدارک را امضاء کنند.
خوب تا اینجا قوانین مذهبی (شریعت) ما زرتشتیان است. در آئین (سنت) ازدواج...» (پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان، ص 111 ـ 112)
شناسنامه کتاب: پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان، اردشیر خورشیدیان، تهران، فروهر، چاپ دوم، 1387.
لینک مرتبط:
مشروعیت انجمن های زرتشتیان