دانشنامه 14 جلدی امام حسین(ع) که مستندترین و کاملترین منبع موجود درباره قیام کربلا و وقایع عاشورا به شمار میرود، به مناسبت ایام محرم و صفر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران نقد میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، در مراسم نقد و بررسی دانشنامه امام حسین(ع)، حجتالاسلام سید محمود طباطبائینژاد، سید روحالله سیدطبایی و سیدحسن فاطمی (و محمد اسفندیاری) از اعضای تیم تحقیقات دانشنامه حضور دارند و به بررسی ابعاد مختلف این کتاب حدیثی و تاریخی خواهند پرداخت.
این مراسم روز دوشنبه 11 آذرماه ساعت 15 در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران واقع در سعادت آباد، بلوار دریا، خیابان شهید مطهری شمالی، نبش ارغوان شرقی برگزار میشود.
به گزارش فارس، کتاب 14 جلدی دانشنامه امامحسین علیه السلام حاصل 10 سال تلاش پژوهشگران پژوهشکده علوم حدیث مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث است و اخیراً چاپ ششم آن به بهای 180 هزار تومان منتشر شده است.
مراسم رونمایی از این اثر ارزشمند 19 آذرماه سال 1388 با حضور آیتالله صافیگلپایگانی، علی لاریجانی و جمعی از فرهیختگان حوزه و دانشگاه در تالار علامه مجلسی مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث برگزار شد.
دانشنامه امامحسین علیه السلام در 15 بخش اصلی و 138 فصل همراه با ترجمه فارسی تدوین شدهاست و زندگانی امامحسین علیه السلام، 400 بیان و تحلیل درباره موضوعات مرتبط، پاسخ به شبهات و نمایاندن تحریفات، همچنین ترسیم پنج نقشه ابتکاری خط سیر کاروان حسینی از ویژگیهای دانشنامه امامحسین علیه السلام است.
مجموعه 14 جلدی چهار هزار و 191 نقل در شش هزار و 612 صفحه به دو زبان فارسی ـ عربی را در بر دارد و 15 بخش اصلی دانشنامه امامحسین علیه السلام عبارت از زندگی خانواده سیدالشهدا علیه السلام، فضیلتها و ویژگیهای امامحسین علیه السلام، دلایل امامت امامحسین و فرزندانش علیهم السلام، امامحسین علیه السلام پس از پیامبر اکرم صلیاللهعلیه و آله و سلم تا شهادت پدر، امامحسین علیه السلام پس از شهادت پدر تا قیام عاشورا، خبر دادن پیشاپیش شهادت امامحسین علیه السلام، خروج امامحسین علیه السلام از مدینه تا رسیدن به کربلا، از رسیدن امامحسین علیه السلام به کربلا تا شهادت ایشان، وقایع پس از شهادت امامحسین علیه السلام، بازتاب شهادت امامحسین علیه السلام و فرجام کسانی که در کشتن او و یارانش نقش داشتند، عزاداری و گریه برای امامحسین علیه السلام، نمونه مرثیههایی که در سوگ امامحسین علیه السلام و یارانش سروده شدهاست، زیارت امامحسین علیه السلام، مزار امامحسین علیه السلام و حکمتهای رسیده از امامحسین علیه السلام است.