سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اندکى که دوام دارد ، به از بسیارى که ملال آرد . [نهج البلاغه]
آمار

بازدید امروز :276
بازدید دیروز :215
کل بازدید :3110479
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/9/2
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

حجت الاسلام مهدی رستمی*حجت الاسلام و المسلمین مهدی رستمی
ایامی که در پاسارگاد بودیم، از همان ابتدا تا روز آخر، برایم جالب و یا حتی رازآلود بود که جذابیت بخش های مختلف پاسارگاد با هم متفاوت است. مثلاً مقبره کورش بزرگ، به نظرم خیلی با معنویت به نظر می رسید. با اینکه آنجا چند بار توهین شدیم و برخی نگاه ها سنگین بود اما در کنار مقبره هیچ وقت احساس خستگی نمی کردم. احساس آرامش داشتم. شاید به خاطر خود مقبره بود. شاید هم به این خاطر که آن صفه از زمان اتابکان مسجد شده بود و هنوز هم مسجد است (مقبره کورش بزرگ الان در حکم مسجد است). یا شاید به خاطر هر دو. هم مقبره کورش بزرگ و هم اینکه مسجد است.
اما وقتی به سمت کاخ های اختصاصی می رفتم هیچ وقت این حس لذت و معنویت رو نداشتم. بلکه برعکس، احساس می کردم این سنگ ها فریاد می زنند و صدای درد و رنج را در خودشان دارند. یعنی حاصل مظلومیت مردم و ستم برخی از سران هخامنشی بود و اصلاً احساس خوشایندی نداشتم.
در بالای "تُلّ تخت" (در لهجه ی محلی به ضم تاء تلفظ می کنند و الا به فتح درست است) هم احساس خوبی داشتم. "تل تخت" نام تپه ای در دو کیلومتری مقبره کورش بزرگ هست که بالای تپه قلعه هخامنشی قرار دارد.
به نظرم دیگران هم این احساس را داشتند. چون دور مقبره شلوغ ترین جای محوطه بود. بیشتر افراد در کنار آن می ماندند. تل تخت هم با اینکه راهش دور بود و بالا رفتن از تپه هم سخت بود، برخی با تلاش زیاد به بالای تپه می رفتند و دقایقی یا حتی ساعتی آنجا می ماندند. اما کاخ های اختصاصی همیشه خلوت بود. افرادی هم که به این کاخ ها می رفتند فقط عبور می کردند و به نظرم از حضور در کاخ های اختصاصی لذت نمی بردند.

حجت الاسلام مهدی رستمی ـ پاسارگاد

                                               تُلّ تخت

حجت الاسلام مهدی رستمی ـ پاسارگاد

                                                کاخ دروازه

حجت الاسلام مهدی رستمی ـ پاسارگاد
                                          کاخ اختصاصی

حجت الاسلام مهدی رستمی ـ پاسارگاد
                                             کاخ اختصاصی

حجت الاسلام مهدی رستمی ـ پاسارگاد
                           بنای سنگی (احتمالا مقبره کمبوجیه)

1111
  1. مقبره کورش  2. کاخ اختصاصی  3. بنای سنگی (معروف به زندان سلیمان)  4. کاخ بار عام و دروازه ورودی (نشان مرد بالدار)

حجت الاسلام مهدی رستمی ـ پاسارگاد
                                                 تُلّ تخت

قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
قسمت چهارم
قسمت پنجم


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل