*هیچ آگاهی قابل اعتماد از دینی که زرتشت آورده وجود ندارد؛ زیرا کتابی وجود ندارد که بدانیم زرتشت آورده است. همچنین بیشتر گفته ها در مورد درخشش ایران باستان منبع قابل اعتماد ندارند.
در برابر این سخن ما، همواره می گویند: "عرب های فلان فلان شده کتاب های ما را از بین برده اند."
به فرض عرب ها کتاب ها را از بین برده ادامه مطلب...
*در گوگل عبارت «سی پند زرتشت» یا «سی نصیحت زرتشت» را جستجو کنید؛ ببینید چه خبر است. سی سخن زیبا به زرتشت نسبت داده شده اما معلوم نیست این سخنان در کدام منبع از قول زرتشت آمده است. نکند این قضیه سرنوشت قضیه ی «دزدی حدیث» را داشته باشد! اینجا
چرا این همه وبلاگ نویس، بدون توجه به منبع، به سرعت سخنی را نشر می دهند؟! آیا از اینجا به دست نمی آید ادامه مطلب...
استاد یاغش کاظمی سالیان دراز است که آثار زرتشتیان را می کاود و با زرتشتیان ارتباط دارد. چند سال پیش، از ایشان خواستم تا موبدی را برای بحث دینی، به من معرفی کند. بخشی از جواب او چنین است:
«آفتاب ِ حقیقت، روشن و تابان است و برتری و قدرتِ توحیدی و عقلانی ِ اسلام بر دین ِ کهن ِ زرتشت هویداست، بعید می دانم که هیچ زرتشتی ِ عاقلی، مناظره ی دینی را بپذیرد.»
همانگونه که جناب کاظمی حدس زده بود تاکنون یک موبد حاضر نشده با اینجانب در مسائل اعتقادی بحث کند البته ممکن است به صورت ناشناس کامنتهایی در این وبلاگ گذاشته باشند اما به صورت رسمی وارد بحث نشده اند.
*باستان پژوه رضا مرادی غیاث آبادی با تحقیقاتی که بر چارتاقی ها انجام داده، به این نتیجه رسیده است که آنها کاربرد تقویمی داشتند و آتشگاه نبوده اند. به وسیله ی این بناها ابتدای هر فصل سال را تشخیص می دادند. به عبارت دیگر این بناها عبادت گاه زرتشتیان نیستند بلکه نوعی تقویم های آفتابی اند. ادامه مطلب...
*مجازات شلاق برای بعضی گناهان از جمله مجازات هایی است که در منابع کهن زرتشتی آمده است. به تعدادی از اینگونه مجازات ها توجه کنیم:
دو هزار تازیانه برای کشتن خارپشت
ـ کشتن خارپشت: 1000 تازیانه اسب رانی و 1000 ادامه مطلب...
تذکر یک بازدید کننده
بهرام:
شما درباره وبلاگتون یه پست قرار دادین ...
قرآن کریم: هنگامی که به آنها گفته می شود: «از آنچه خدا نازل کرده پیروی کنید» می گویند: «نه، ما دنباله رو پدرانمان هستیم» آیا اگر پدران آنها درک نداشتند و هدایت نیافتند (باز هم از آنها پیروی ادامه مطلب...
*دکتر محمد معین در کتاب «مزدیسنا و ادب پارسی»، ج 1، ص 198 از قول زرتشتی پژوه برجسته ابراهیم پورداود (مقدمه چاپ دوم گاثاها، ص یط ـ یی) چنین نقل کرده است:
«آیین زرتشتی دوره ساسانی از مبدأ خود بسیار دور گردید.»
جای طرح این پرسش است: دینی که پس از چند قرن یا چند هزار سال از اصل خود ادامه مطلب...
*مهم ترین ابزار تبلیغی زرتشتیان، این است که زادگاه دینشان ایران است و زرتشت ایرانی بوده (به فرض قبول آن).
دلیل بی رغبتی میهن پرستان و نژادپرستان نسبت به اسلام، همین است که مهد اسلام سرزمینی دیگر است و ادامه مطلب...
تا امروز هیچ موبد یا محقق سرشناس زرتشتی حاضر به بحث با من نشده. نه تنها با من بلکه بنابه گفته ی دوستم کردوان، آنان اساسا اهل بحث با دیگران برسر مسائل دینی نیستند.
یک خاطره
در وبلاگ یکی از مدافعان زرتشتی در زمینه ی باورهای زرتشتیان ادامه مطلب...
امشب با دوستم جناب کردوان دقایقی در فضای چت در مورد بعضی باورهای زرتشتیان گفتگو کردیم:
A B: امشب ایمیل زیر را دریافت کردم نظر شما چیه؟
جناب فاطمی!
وبلاگ شما باعث تغییرات خیلی خوبی نسبت ادامه مطلب...