*دوست بسیار عزیز و گرانقدر جناب حجت الاسلام و المسلمین صادق حائری جم از بازدیدکنندگان دائمی این سایت است که هر از چند گاه مطلبی نیز از او در اینجا و نیز در وبلاگ “گفت و گو با زرتشتیان” داشته ایم.
متأسفانه چند روز پیش مصیبتی بزرگ برای وی پیش آمد که عمق آن برای هرکسی قابل درک نیست. احتمال زیاد، این مصیبت جانسوز ریشه در وضعیت نابسامان درمان دست کم در قم دارد.
گزارش زیر را بر اساس صحبت های ایشان تهیه کردم:
دو تن از نوه های حجت الاسلام حائری که با هم برادر بودند به نام های سید محمد حسینی (هشت ساله) و سید مهدی حسینی (شش ساله) روز پنجشنبه 1393/5/23 دچار دل درد و سرگیجه و حالت تهوع می شوند. همان روز آنها را نزد پزشک می برند. او آمپول و سرم و بعضی داروهای دیگر تجویز می کند اما بهبود نمی یابند. در مجموع تا آخر شب، آنها را سه بار نزد پزشک می برند و آمپول و سرم تکرار می شود.
با این پیگیریها نه تنها حالشان بهتر نمی شود بلکه ضعف آنها شدت می یابد. تا اینکه پس از نیمه شب، آنها را به یکی از مراکز اورژانس می رسانند. تلاش های پزشکان بی اثر می ماند و حالشان به وخامت می گراید. هر کدام را جداگانه به دو بیمارستان مجهزتر! در قم انتقال می دهند اما متاسفانه هردو نوگل در روز جمعه پرپر می شوند و پدر و مادر آنها که تنها همین دو فرزند را داشتند و نیز دیگر نزدیکان، برای همیشه در اندوهی عمیق و بی پایان فرو رفتند.
من که بارها شاهد عشقبازی جناب حائری با نوه هایش بودم، با شنیدن این خبر، وحشت کردم…
عصر شنبه تشییع جنازه برگزار شد. جنازه های کوچک در تابوت هایی که به شکل تخت بودند، دل همه را بشدت می آزرد. صحنه های دردناک، هنگام دفن، گریه و ضجه را برای آشنا و غریب همراه داشت…
یادآوری:
ـ پزشکی که می بیند، داروهای معمولی اثربخش نیست، باید حدس بزند که مشکلی خاص پیش آمده و باید بیمار را به پزشک متخصص یا بیمارستان ارجاع دهد.
ـ یکی از بیمارستان ها دستگاه اکسیژن برای بهبود تنفس نداشته است!
ـ در بیمارستان دیگر به دلیل ساختمان سازی، کارگران با فرغون، مصالح ساختمانی را در بخش سی سی یو جابجا می کردند و اتاق سی سی یو با نصب پارچه ای جدا شده بود!! بخشی که می بایست نظیف ترین جای بیمارستان باشد بطوری که مراجعه کنندگان باید کفش و لباس مخصوص داشته باشند.
ـ طبق نوشته ی سایت دولت، باید پزشک متخصص در هر ساعت حداکثر شش بیمار، و پزشک عمومی هشت تا ده نفر را معاینه کند. (هرچند بنا به نقل تلویزیون، بیشتر از این باید وقت بگذارند) اما متأسفانه به دلیل اینکه بسیاری از پزشکان، تنها نگاه تجاری به شغلشان دارند و به بیماران به چشم “طعمه” می نگرند، به قوانین و مقرارت پایبند نیستند و…
بسیاری از آنها خیلی پرتوقع شده اند، به گونه ای که انتظار دارند روزانه چند میلیون تومان بلکه گاهی روزی ده ها میلیون تومان درآمد داشته باشند. پزشکی که اینقدر پرتوقع شده چگونه می تواند، به اصول اخلاقی پایبند باشد؟
ـ پس از این ماجرا دکتر علی لاریجانی ـ نماینده ی قم و رئیس مجلس شورای اسلامی ـ به منظور پیگیری قضیه، در یکی از آن بیمارستان ها حضور یافت. مادر بچه ها پس از اظهار همدردی دکتر لاریجانی، به وی می گوید: شماها نمی توانید درد ما را درک کنید. به قدری وضع بیمارستان بد است که حتی دستگاه اکسیژن به اندازه کافی وجود ندارد و بچه هایم و در واقع همه چیزم را از دست دادم و…
ـ خوشبختانه پدر مرحومان، در حال پیگیری و شکایت از طریق مراجع قضایی است. امیدواریم در صورتی که کوتاهی در این زمینه صورت گرفته، متخلفان به سزای عملشان برسند.
لینک مرتبط:
اندر حکایت پزشکان!