*بی اعتباری گاتها به قدری روشن است که به محض کمی آشناییام با مشخصات آن، به بی اعتباری این کتاب ـ از جهت انتساب به زرتشت ـ پی بردم و پس از آن دیدم برخی صاحب نظران همین را می گویند. تعجب می کنم از کسانی که سالها با گاثاها آشنایی دارند اما هنوز این کتاب را برای زرتشت می پندارند!
چند نکته: ادامه مطلب...
*ژان کلنز یکی از نامدارترین پژوهشگران اوستا و گاتها در جهان است. او بیش از چهل سال است که در حوزه اوستاشناسی مینویسد و تاکنون حدود یکصد و سی کتاب و مقاله، و از جمله ترجمه گاتها در سال 1994 از او منتشر شده است.
احمد رضا قاتممقامی، کتاب کلنز را با نام «مقالاتی در باره زرتشت و دین زرتشتی» به فارسی ترجمه و انتشارات فرزان روز منتشر کرده است. ژان کلنز در این کتاب چنین نظر می دهد ادامه مطلب...
*نداشتن کتاب آسمانی و ابهامهای فراوان در مورد این دین و پیامبرشان سخنی تازه نیست. از روایات اسلامی نیز استفاده می شود که در سده ی نخست اسلام نیز دین زرتشتی را بدون کتاب آسمانی می دانستند و در نظرشان مبهم بوده است هرچند به دلیل فراوانی جمعیت زرتشتیها کاملا شناخته شده بودند.
احادیث: ادامه مطلب...
بارها به زرتشتیان عزیز گفته ام که هیچ سخن و رفتاری را نمی توان با اطمینان به زرتشت نسبت داد. (ر.ک: پست «می خواهم زرتشتی شوم» در همین تارنما) ابهام در مورد زرتشت آنقدر زیاد است که برخی محققان او را شخصیتی خیالی دانسته اند.
اخیرا مورخ گرانقدر دکتر پرویز رجبی در مصاحبه با روزنامه اعتماد اعتبار گاتها ـ سروده ی منسوب به زرتشت ـ را زیر سؤال برده و عکس العمل زرتشتیان را به دنبال داشته است.
دوست عزیزم یاغش کاظمی از طریق ایمیل ادامه مطلب...