به قلم کامران احمدوند
یک) بند 53 در کتاب مادیان هزار دادستان، صفحه 213 نشان می دهد که در میان زرتشتیان، گاهی سرپرستی زن مطلقه، همچنان در دست شوهر سابق بوده است.
دو) طبق این بند شوهر، زن مطلقه ی خود را می توانسته به ازدواج پسر صغیرش در آورد. اگر با خوشبینی نگاه کنیم، فرض را بر این می گذاریم که این پسر برای شوهر بوده نه ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
نُشوز زن به معنای نافرمانی از شوهر است. از نظر اسلام و زرتشتیان، بر نشوز احکامی خاص مترتب است مثلا زن ناشزه در اسلام حق خرجی ندارد و مرد موظف نیست که نفقه ی او را بپردازد.
اما مهم آن است که نشوز چگونه حاصل ادامه مطلب...
قلم مدیر سایت
براساس نوشته ی مادیان هزار دادستان، صفحه 287، بند 1 دختری که در خانه ی پدرش درآمدی داشته، اموال او با ازدواج به پدرش می رسیده است:
«چنانچه دختری شوهر کرده باشد، بدون درآمد تن به زناشویی (داده و درآمد او) از آنِ پدر است». ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
در کتاب مادیان هزار دادستان، ص 290، بند 20 آمده است که اگر کسی مالی را به زن شخصی بنام مهرین واگذارد و مهرین از آن بخشش اظهار رضایت کند یا اعلام نیاز کند، آن مال به شوهر می رسد!
در مادیان می خوانیم:
«در جایی نوشته شده است ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
دست کم یکی از دیدگاه های زرتشتیان این بوده که مالک درآمدهای دختر، پدر اوست و حتی پدر می توانسته او را برای کسب درآمد به کارهایی ـ بدون رضایت او ـ وادار کند. در مادیان هزار دادستان، صفحه 185 می خوانیم:
«زروانداد گشن ـ جم گفته است ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
یکی از مشکلات در فضای مجازی، دروغ پراکنی است. کامنت زیر، نمونه ای از آن دروغ هاست. شخصی که خود را جواد معرفی کرده، چنین نوشته است:
«آیت الله خمینی هم در توضیح المسائل ادامه مطلب...
قلم کامران احمدوند
از بندی دیگر از مادیان هزار دادستان (قانون مدنی زرتشتیان در عصر ساسانیان) در صفحه 101 نیز استفاده می شود که سرپرستی زن پس از طلاق نیز همچنان در دست شوهر سابق است:
«چنانچه مرد با خرسندیِ زن (خویش، آن) زن را طلاق دهد و (او را) به همسری پسر نوجوان خویش دهد (و آن) نوجوان در نوجوانی فوت کند، آنگاه به سبب (درگذشت شوهر دوم ادامه مطلب...
به قلم دکتر سعید عریان
«اگرچه گفته می شود که در دین مزدیسنا اجتماع چند زن در یک زمان یا چندهمسری منع شده و چند همسری دارای مشروعیت نیست اما به نظر می رسد که در دوره ی ساسانی اصل تعدد زوجات ادامه مطلب...
به قلم سید محمد ناطقی
به رغم سروصداهای بسیار در مورد آزادی و کرامت زن در ایران باستان، حقایق تاریخی خلاف آن را نشان می دهد. در اوستا آمده است که می توان بر سر زن پیمان بست. ممکن است بگویند: این قسمت از اوستا ربطی به دین زرتشتی ندارد اما وندیداد از جمله احکامی بوده که در عصر ساسانی به اجرا در می آمده است.
در وندیداد، ترجمه دکتر جلیل دوستخواه، ادامه مطلب...
به قلم کامران احمدوند
در ماتیکان هزار دادستان (قانون حقوقی زرتشتیان در عصر ساسانیان) علاوه بر آنکه درصفحه ی 101 بند 4 گفته است که سرپرستی زن پس از طلاق می تواند همچنان در دست شوهر سابق باشد، صفحه ی 147 بند 1 نیز همین را می گوید:
«(این مطلب) نوشته شده است که: "(چنانچه) مردی به جز دختری کسی را نداشته باشد ـ نه زن و نه ادامه مطلب...