به قلم کریستیان بارتولومه Christian Bartholomae
در مسائل حقوقی غالبا دشوار است که تفاوت حقوقی میان یک زن آزاد و یک برده را تشخیص داد. در یک مورد تصریح شده است که: اگر شخص فرضی الف به شخص فرض ب بگوید: «تو برده ی من هستی و باید ادامه مطلب...
تهیه: سید محمد ناطقی
برخی مسلمانان اقدام به ختنه ی دختران می کنند و این کار را مستحب می دانند و این رفتار سبب خرده گرفتن برخی افراد نسبت به اسلام شده است هرچند عمل مسلمانان را نمی توان به پای اسلام گذاشت.
به منظور دست یافتن به فتوای علما در این زمینه، فتواهای مراجع تقلید را جستجو کردم اما تنها به دیدگاه چند تن از فقیهان در این زمینه دست یافتم. از فقیهان دیگر نیز استفتا ادامه مطلب...
به قلم تاورنیه Jean-Baptiste Tavernier (درگذشت: 1689 م)
جهانگرد فرانسوی تاورنیه در زمان صفویه بین سال های 1632 تا 1668م برابر با حدود 1010 تا 1046ش و 1041 تا 1078ق نه بار به ایران سفر کرده است.
در سفرنامه اش می نویسد: ادامه مطلب...
به قلم آرتور کریستن سن (درگذشت 1945 م)
«شوهر حق داشت یگانه زن خود را یا یکى از زنانش را (حتى زن ممتاز خود را) به مرد دیگرى، که بى آنکه خود قصورى کرده باشد، محتاج شده بود، بسپارد، تا این مرد از خدمات آن زن استفاده کند.
رضایت زن شرط نبود.
در این صورت شوهر دوم حق دخل و تصرف در اموال زن را نداشت و فرزندانى که در این ازدواج متولد مى شدند، متعلق به خانواده شوهر اول بودند و مانند فرزندان او محسوب مى شدند».
ایران در زمان ساسانیان ص 442
به قلم هرودوت (حدود 484 ـ حدود 425 پیش از میلاد)
فرستنده: فرشید شرفی
هردوت در فصل هفتم کتاب خود با عنوان «ایرانیان» چنین نوشته است:
«در میان ایشان (ایرانیان) بعد از دلاوری در جنگ، بزرگ ترین علامت مردانگی این است که (برای) پدر چندین پسر باشند و هرسال پادشاه تحفه های گرانبها برای آن مردی که بیش از سایرین فرزند (پسر) دارد می فرستد؛ زیرا ایرانیان معتقدند که کثرت فرزند (پسر) ادامه مطلب...
به قلم هرودوت (حدود 484 ـ حدود 425 پیش از میلاد)
فرستنده: فرشید شرفی
هردوت در فصل هفتم کتاب خود با عنوان «ایرانیان» چنین نوشته است:
«هرشخصی چندین زن و صیغه دارد» (تاریخ هرودوت، ص 107) ادامه مطلب...
به قلم پلوتارک (درگذشت: حدود 120 م) و احمد کسروی (درگذشت: 1324 ش)
فرستنده: فرشید شرفی
پلوتارک می نویسد:
«مردم آسیا به ویژه ایرانیان غیرت زنان را سخت نگه می دارند، نه تنها همسرهای خود بلکه کنیزکان زرخرید با برگزیدگان را نیز می پایند و چنان نگاهشان می دارند که همیشه باید درون خانه باشند و از در بیرون نیایند و هرگاه سفر بکنند آنان را در چادرهای دربسته ادامه مطلب...
به قلم فرشید شرفی
یکی از کتاب های زرتشتیان «روایات داراب هرمزدیار» است. طبق نوشته ی آن، اگر زنی چهار بار به شوهرش بگوید: «من تو را نخواهم و زن تو نباشم» و به مدت یک شبانه روز روی حرف خود باشد، مستحق اعدام است و جهنمی خواهد بود.
همچنین اگر از دستورهای مرد ادامه مطلب...
به قلم کامران احمدوند
در مادیان هزار دادستان، صفحه 304 آمده است:
«چنانچه در رابطه با زن (خود) بگوید که: "او را به زنی به تو می دهم" آنگاه او بلافاصله باید (او را) واگذار کند».
با توجه به اینکه زنان زرتشتی مجاز به ادامه مطلب...
به قلم سید محمد ناطقی
فراوان از ما مسلمان ها انتقاد می کنند که چرا باید طبق فتوای علما، در بعضی موارد، زن در شهادت دادن نصف مرد به حساب آید؟! اینان خبر ندارند که طبق نوشته ی مینوی خرد، گواهی زن به طور کلی پذیرفته نمی شود و حتی تصریح شده که در سطح کودکان و بردگان است.
در مینوی خرد، صفحه 56 ادامه مطلب...