سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانشی که بدان عمل نمی شود، مانند گنجی است که از آن خرج نمی شود . صاحبش در گردآوریش خود را به رنج می اندازد و به بهره اش نمی رسد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
آمار

بازدید امروز :495
بازدید دیروز :566
کل بازدید :3112508
تعداد کل یادداشت ها : 1491
103/9/5
یادداشت های گذشته [1484]
برگزیده ها
 
کانال گفتگو با زرتشتیان [0] سایت "گفت و گو با زرتشتیان" [0] بر قله احادیث [0] مبهم ترین شخصیت تاریخ [0] خلیج فارس در سخن پیامبر(ص) [0] هیچستان [1] ترجمه منشور کورش [0] راه مقابله با زرتشتی [0] زنده زنده پوست کندن [1] سهم زرتشتیان در جنگ با عراق [1] نقد مسلمانان به جای اسلام [0] همه چیز اسلام از زرتشت! [0] چهارشنبه سوری [0] چرا اسلام جایگزین زرتشتی؟ [0] مهمترین های اسلام و زرتشتی [1] نژادپرستی ابزار زرتشتیان [0] گرایش زنان به اسلام [0] برخورد زرتشتیان با مرتدان [0] مقایسه ی بحرینی ها و زرتشتی ها [0] مفاتیح و ادرار شتر [0] نژادپرستی ممنوع [0] پس از عمری پژوهش [1] اسلام فردوسی [0] اسلام برای 1400 سال پیش [0] حقوق حیوانات در اسلام [0] تفسیر فروهر [0] امام رضا(ع) و زرتشتیان [0] مقایسه ی ادرار گاو و شتر [0] توهین به ایرانیان [0] تغییر در زرین کوب [0] ساسانیان بیگانه از فروهر [0] شورش ها در ایران [0] حضور امامان در جنگ با ایران [0] استحقاق توهین؟! [0] کاهش جمعیت زرتشتیان [0] کاهش حضور زرتشتیان در اینترنت [0] جنگ و کشتار [0] نجابت زرتشتیان [0] درخواست زرتشتیان از من [0] ظلم به زنان [0] اسلام اختیاری ایرانیان [0] می خواهم زرتشتی شوم! [475] ارزش شعار زرتشتیان [0] دزدی حدیث [0] وحشی‏گری در ایران باستان [0] کشتارهای امام علی(ع) [0] اخراج آریایی ها [0] تشرف یک زرتشتی به اسلام [0] عوامل گرایش به زرتشتی [0] ملاک خودی و غیر خودی [0] مشروعیت انجمن زرتشتیان؟ [0] قرض دادن زن خود [0] اعدام در دین زرتشتی [0] نوروز [0] انتخاب رئیس حکومت [0] آدم خواری [0] بی اعتباری گاتها [0] کارنامه اسلام [0] پیامبر اسلام(1) [0] پیامبر اسلام(2) [0] آرشیو پیوند روزانه [74]
خبر مایه
 
0[0]
لینک خرید کتاب راه راستی: www.raherasti.ir/9791

عضویت در تلگرام
 

سایت راه راستی راه اندازی شد

گاتها*پس از آنکه ایراد گرفته شد نسخه ای کهن از گاتها وجود ندارد، موبد گرامی مهران غیبی تصویر و یادداشت زیر را از طریق ایمیل برایم ارسال کرد اما توضیح نداده که این تصویر را از کجا آورده و نسخه ی آن اکنون کجاست و از کجا معلوم شده که 1500 سال قدمت دارد.
«آقای فاطمی درود
این عکس را نتوانستم توی وبگاه بگذارم. اگه می شود شما این زحمت را برایم بکشید. آقای کاوه میخواستند سند 1500 ساله گاتها را ببینند.»

نسخه کهن گات ها

یادداشت دوست گرامی سیاوش امیرشاهی در مورد تصویر فوق:
چند نقد علمی بر این تصویر :
1. متن درون تصویر چندان به دین دبیره ای که انجمن های موبدان - به عنوان رسم الخط رسمی - از آن استفاده می کنند شباهت ندارد . به نظر می رسد که از فونتهای جانبی بوده است نه رسم الحط رسمی اوستایی .
2. استاد پورداود در : گاتها ، کهن ترین بخش اوستا ، انتشارات اساطیر ، تهران ، چاپ اول ، ص 69 :
« قدیمیترین نسخه خطی اوستا که با همین الفبا – دین دبیره - نوشته شده الحال در کوپنهاک پایتخت دانمارک موجود است . آن در سال 1325 میلادی تحریر یافت . این نسخه را مستشرق معروف دانمارکی وسترگارد با خود از ایران به اروپا برد . »

دکتر آبتین ساسانفر در "گاتها سروده های آسمانی" انتشارات بهجت ، تهران ، چاپ اول ، ص 46 :
« بنا بر فهرستی که گلدنر تهیه کرده است کهن ترین نسخه ی اوستا مربوط به سال 1288 میلادی است . »
یعنی قدیمی ترین نسخه ی گاتها - که البته فقط چند صفحه از آن باقی مانده مربوط به 700 - 800 سال پیش است نه 1500 سال پیش

دوست گرامی حامد پس از مشاهده ی تصویر فوق در این وبلاگ، چندین ساعت وقت خود را در جستجو در اینترنت صرف کرد و خوشبختانه به نتیجه ی جالب توجهی دست یافت. خلاصه ی یادداشت او در وبلاگ حقیقت زرتشت چنین است:
تصویر فوق در سایت کتابخانه ای در انگلستان مشاهده می شود. (با کلیک روی تصویر، بزرگ آن دیده می شود) در بالای آن، چنین نگاشته است:

Ashem Vohu
This ninth- or 10th-century Sogdian manuscript from Dunhuang, China, contains a version of one of the holiest Zoroastrian prayers

اشم وهو
این سند متعلق به قرن نهم یا دهم میلادی در کشور چین است و شامل یک نسخه از نماز مقدس زرتشتیان است.
(به هیچ عنوان سخن از اوستا یا گات ها نیست)

همین سایت درباره ی قدیمی ترین نسخه اوستا با نشان دادن صفحه ای از وندیداد چنین توضیح داده است:

The earliest Zoroastrian manuscripts that survive today date from the late 13th and early 14th centuries. They are written in the Avestan and (Book) Pahlavi scripts.

قدیمی ترین نسخه موجود اوستا مربوط به اواخر قرن 13 و اوایل قرن 14 میلادی است.

چند نکته:
ـ موبد غیبی چگونه به دست آورد که قدمت این نسخه به 1500 سال پیش می رسد؟
ـ این سند ربطی به گاتها ندارد. ایشان چطور به گات ها ربط داده است؟
ـ هیچ سند مکتوب از گات ها و حتی اوستا از قبل از اسلام ارائه نکرده اند.

لینک های مرتبط:
اعتبار گاتها با استناد به سخن یک موبدیار
گات ها کتابی نامعتبر
اعتبار گاتها
ابهامی مهم در مورد گات ها


  
Google

در این وبلاگ
در کل اینترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل