حکیم ابو معین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانى بلخى مروزى، ملقّب و متخلّص به «حجّت» از شاعران قرن پنجم هجری در مدح حضرت علی(ع) چنین سروده است:
شرفِ مرد به هنگام، پدید آید از او
چون پدید آمد تشریف على، روز غدیر ادامه مطلب...
کمال الدین محمّد وحشى بافقى کرمانى (درگذشت 991 ق) در مورد امام علی(ع) چنین سروده است:
نه هر دل ، کاشف اسرارِ «اسرا»ست
نه هر کس ، محرم رازِ «فَأَوْحى» است ادامه مطلب...
فرید الدین عطّار نیشابوری (درگذشت 618 ق) در ابیات زیر، امام علی(ع) را «پیشوای راستین»، «قطب دین»، «امام رهنمای»، «مرتضای مجتبی»، «خواجه معصوم» و… معرفی می کند و با تضمین کلمه ای از سخن امام علی(ع) که فرمود: «سلونی قبل أن تفقدونی»، آن حضرت را «صاحب اسرار سلونی» می خواند و با التفات به سخنی از مولا علی(ع) که فرمود: «لو کشف الغطاء ما ازددت یقینا» ادامه مطلب...
دانشمند بین الملل شیخ الرئیس ، ابو على حسین بن عبد اللّه، معروف به ابن سینا (درگذشت 428 ق) در مورد امام علی(ع) چنین می گوید:
«شریف ترینْ انسان و عزیزترینِ انبیا و خاتم رسولان ، به مرکز حکمت و فلک حقیقت و خزانه عقل (امیر مؤمنان) فرمود : "اى على! هرگاه دیدى مردم با انواع کارهاى خوب به خدایشان تقرّب مى جویند ، تو با انواع عقل ، به خدا تقرّب جو ، که از آنان، سبقت خواهى گرفت".
و این چنین خطاب، جز در مورد چون او ادامه مطلب...
نور الدین عبد الرحمان جامى (شاعر معروف قرن نهم) در مدح حضرت علی(ع) چنین سروده است:
قَد بَدا مشهدُ مولاىَ أنیخوا جَمَلى(1)
که مشاهد شد از آن مشهدم انوار جلى ادامه مطلب...
جلال الدین محمّد بن بهاء الدین محمّد ، مشهور به مولانا و مولوى (درگذشت: 672ق) در مدح امام علی(ع) چنین سروده است:
از على آموز اخلاص عمل
شیر حق را دان منزّه از دَغَل
در غزا بر پهلوانى دست یافت ادامه مطلب...
شیخ اجل سعدى شیرازى در وصف امیرالمؤمنین(ع) مى گوید:
کس را چه زور و زَهره که وصف على کند؟
جبّار در مناقب او گفت : «هل أتى»
زور آزماى قلعه خیبر که بند او
در یکدگر شکست به بازوى «لا فتى» ادامه مطلب...
*بخشی از سخنرانی امام خمینی در تاریخ 1364/12/11:
«من راجع به حضرت صدیقه ـ سلام اللّه علیها ـ خودم را قاصر می دانم که ذکری بکنم. فقط اکتفا می کنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روایت این است که حضرت صادق ـ سلام اللّه علیه ـ می فرماید: فاطمه ـ سلام اللّه علیها ـ بعد از پدرش 75 روز در این دنیا بودند و حزن و شدت بر ایشان غلبه داشت و جبرئیل امین می آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت ادامه مطلب...
*حجت الاسلام و المسلمین شیخ عباسعلی اسلامی (درگذشت 1364ش) که از سال 1313 تا 1318ش در هندوستان به سر برده، در خاطراتش خود می نویسد:
«روز عاشورا، پس از اتمام مراسم سوگواری، در معیّت یکی از تجار ایرانی به نام آقا حاج محمد حسن به تراموا سوار شدیم. ترن به میدان «علقه» رسید. اینجا مرکز تجمّع تجار بود و گروهی ادامه مطلب...
*می گویند: پس از پیمان شکنی یهودیان بنی قریظه، حضرت علی(ع) هفتصد تن از آنان را کشت.
در تاریخ طبری آمده که در این ماجرا کلاً بین ششصد تا نهصد مرد یهودی کشته شدند (ترجمه ی تاریخ طبری، ج 3، ص 1088) نه اینکه حضرت علی(ع) به تنهایی این تعداد را کشته باشد.
در هر حال دوستمان بیدارگر در یک بررسی نشان ادامه مطلب...