به قلم مدیر سایت
براساس آنچه در منابع زرتشتی آمده، اسکندر با حمله به ایران، پس از پایان دادن به حکمرانی هخامنشیان، یک نسخه از اوستا را به آتش کشید و نسخه ای دیگر را به یونان برد.
اما باید توجه داشت که موبدان، ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت (مرداد 1394)
چند بار دوست عزیز و موبد گرامی جناب مهران غیبی در بحث ها ادعا کرد که جواب همه ی پرسش ها را در گات ها می توان یافت.
ایشان ذیل نوشته ی «دلیل های سست زرتشتی ها» در این سایت، این ادعا را تکرار کرد و بحث ما در این موضوع ادامه یافت و در انتها، پاسخی از ایشان نرسید. گفت و گو را در اینجا می آورم: ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
دکتر اردشیر خورشیدیان ـ رئیس انجمن موبدان تهران ـ می گوید:
«کتاب آسمانی ما زرتشتیان، "گاتاها"، تمام و کمال به جا مانده و ذره ای از آن از بین نرفته و تحریف نشده است».
اما ابراهیم پورداود که مسلماً در ادامه مطلب...
به قلم دکتر عبدالحسین زرین کوب
یکی از بحث های مطرح این است که چرا بخش های عمده ی اوستا پس از ورود اسلام به ایران، از بین رفت؟ آیا مسلمانان آن بخش ها را از بین بردند؟
چه بسا بعضی چنین گمانی داشته باشند که مسلمانان اوستا را از کتب ضاله می دانستند و اقدام به نابودی آن کردند. ادامه مطلب...
به قلم علی
دکتر اردشیر خورشیدیان ـ رئیس انجمن موبدان تهران ـ چند دلیل برای اعتبار گات ها ذکر کرده است. خلاصه ی یکی از دلیل های او این است:
تا پنجاه سال پیش زرتشتی ها برای رسیدن به مقام موبدی، باید تمام اوستا را (که بخشی از آن گاتهاست) حفظ می کردند و بدین وسیله گات ها را از تحریف حفظ کرده اند. (ر. ک: پاسخ به پرسشهای دینی زرتشتیان، ص 73 ـ 74)
پاسخ ما: ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
موبد دکتر اردشیر خورشیدیان ـ رئیس انجمن موبدان تهران و بالاترین مقام زرتشتی در ایران ـ به هر آب و آتشی می زند تا برای آداب و رسوم و خرافه های زرتشتی ها فلسفه ببافد و تلاش دارد خرافه های اوستا را معقول و علمی نشان دهد.
می گوید: ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
دکتر اردشیر خورشیدیان ـ رئیس انجمن موبدان تهران ـ در کتاب «دهش فرهنگی یا لُرک مینوی»، صفحه 42 همه ی کتاب های موبدان برجسته را، که برحسب ضرورت تا زمان ما نوشته شده اند، جزئی از اوستا به شمار آورده است! وی می نویسد:
«کتاب هایی که از زمان اشوزرتشت، تاکنون ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
اوستاپژوه ژان کلنز (Jean Kellens) بر این باور است که زرتشت نویسنده ی گاتاها نیست بلکه کار یک گروه دینی است. وی در کتاب «مقالاتی در باره زردشت و دین زردشتی»، صفحه 109 می نویسد: ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
گذشته از ژان کلنز که به نامفهومی گاتها گواهی داده، سخن دو اوستاپژوه دیگر را در کتاب «مقالاتی در باره زردشت و دین زردشتی»، ص 58 اینگونه نقل می کند:
«نوبرگ می نویسد: "هرکس با این متن (گات ها) سر و کار داشته است به این نکته رضا داده که آنچه صبحها ترجمه می کند با ترجمه شب پیشین متفاوت است." ادامه مطلب...
به قلم مدیر سایت
علاوه بر آنکه مترجمان ایرانی، معنای گات ها را متوجه نشده اند، مستشرقان نیز به محتوای آن دست نیافته اند؛ زیرا ترجمه های متعدد غربی نه تنها شبیه هم نیستند، بلکه نزدیک به هم نیز نیستند، که این حکایت از نامفهومی آن دارد.
اوستاپژوه برجسته ژان کلنز می گوید: ادامه مطلب...